De helt små fødder

Små fødder vokser i ryk og for korte sko er den hyppigste årsag til fodskader. Giv små fødder en sund start!

Bestil tid

Klinikken er åben efter aftale.

Ring på 75 55 71 92 og bestil din tid.

På god fod

Den lille barnefod er blød og buttet.

Den har en smal hæl og tæerne er spredt ud i vifteform. Der er et tydeligt mellemrum mellem storetåen og de øvrige tæer. Langt de fleste fødes med sunde og helt perfekte fødder. Barnefodens knogler er bløde, da dele endnu kun er brusk. Derfor er det vigtigt at give barnefoden de bedste betingelser for at udvikles naturligt. Alle børn er født med en fedtpude, der udfylder svangen. Denne pude forsvinder af sig selv, i takt med at musklerne udvikles til at opretholde svangbuen.

Bestil tid

Alt hvad klemmer, trykker eller overbelaster den bløde barnefod kan forvolde blivende fodskade.

For små “fødder” eller for korte ben i sparkedragten trykker tæerne sammen. Ved mindste tegn på, at der ikke er plads nok, så klip ”fødderne” af sparkedragten, og giv i stedet barnet en blød og rummelig sok på. Barnets strømper/sokker bør være så fodformede, som det er muligt, så de små tæer ikke trykkes sammen. Det er meget sundt for barnet at kravle. Herved fremmes barnets motoriske udvikling, for vi ved i dag, at veludviklet motorik giver en god indlæringsevne.

Barnet bør ikke have rigtige sko på, når det kravler, da de vil dreje fødderne til siden, så de ikke peger lige bagud. Det lille barn må ikke stå for længe i kravlegården, da fødderne bliver overbelastede af at bære barnets vægt, før barnet af sig selv begynder at gå. Først da er knogler og muskler stærke nok til at kunne bære barnets vægt.

Daglig pleje af de små fødder.

De små fødder vaskes eller skylles dagligt i lunkent vand og tørres godt, især mellem tæerne. Fødderne kan smøres med creme efter behov men aldrig mellem tæerne. Husk rene strømper hver dag. Negle på tæerne skal klippes lige over. Ikke ned i siderne. Det kan evt. være en ide at klippe tånegle, når barnet sover.

På god fod

Omkring 10 -15 måneders alderen vil barnets fødder og muskler være tilstrækkeligt udviklede.

Barnet vil af sig selv tage de første skridt og begynde at lære at gå. Hvis barnet får en gåvogn, er det vigtigt, at de kan se deres egne fødder, for at kunne koordinere bevægelser. For ikke at hæmme fodens naturlige bevægelser er en sok med påsyet skindsål er en god løsning, så længe barnet går inden døre. Senere bør alt fodtøj til børn skal være naturformet og blødt med bløde bøjelige såler. 

Hælkappen skal slutte tæt omkring hælen, så foden holdes på plads og ikke glider inde i skoen. Sko skal også sidde fast over vristen og hindre foden i at glide frem, hvorved tæerne støder imod i skosnuden/tåkappen. Snørelukning eller rem over vristen er godt. 

Bestil tid

Fodbehandlinger

Jeg behandler mange forskellige gener i fødderne og også relaterede gener højere oppe i bevægeapparatet.

Bøjlebehandlinger

Bøjlebehandling af nedgroet tånegl.  Behandles nemt og smertefrit med en neglebøjle.

Indlægssål

Indlægssåler fremstilles efter biomekaniske principper, dvs. de tilgodeser kroppens naturlige bevægemønster.

På god fod med aktive fødder

Ring og bestil en tid så finder vi en løsning på dine fodproblemer

Bestil tid