Behandling af fodproblemer

Fortykkede negle, hård hud og ligtorne samt hælrevner kan være plagsomme bekendtskaber. Det gælder også for fodvorter, fodsvamp og fodsved. Smerter i og fra forskellige dele af foden kan hæmme al form for aktivitet.

Bestil tid

Klinikken er åben efter aftale.

Ring på 75 55 71 92 og bestil din tid.

På god fod

Find dig ikke i fodproblemer, Gør noget ved det.

En fortykket negl kan fræses/slibes ned til alm. negletykkelse, men den bliver tyk igen, når den nye negl vokser frem. Den skal altså slibes ned med jævne mellemrum.

En svampenegl skal også fræses grundigt ned, så mest mulig svampeinficeret neglevæv fjernes, og et egnet svampemiddel kan tages i brug, men behandling kan tage lang tid.

Hård hud er en naturlig reaktion på slid på huden, som forsøger at danne et beskyttende hornlag. Du skal se det som et advarselstegn på for stort et tryk eller friktion på det område, hvor den hårde hud dannes. Ligtorne opstår, hvor trykket bliver for stort på et lille område, og den hårde hud presses ned i vævet.

En ligtorn er oftest kegleformet med spidsen indad og deraf navnet. Ligtorne kan opstå både under fodsålen, ovenpå og imellem tæerne. Se fodtøjet efter for slid og mangel på plads til f.eks tæerne, eller søg behandling og vejledning for afhjælpning af generne.

Hælrevner er oftest en kombination af fejlbelastning og for tør hud. Creme er altid en god hjælp, men ofte er der meget hårde kanter langs revnen, som du har brug for professionel hjælp til at få fjernet, så revnen kan lukke sammen igen. Fejlbelastning kan både skyldes forkert fodtøj og fejlstillinger i fodens skelet.

Bestil tid
fodproblemer

Fodvorter skyldes virus og kan derfor være besværlige at få bugt med. Der dannes små fortykkede partier i huden, som især under fødderne presses ned i huden og kommer til at gøre ondt. Fodvorter smitter, og du bør bruge badetøfler i skolens brusebade og i svømmehaller.

Den hyppigst forekommende fodsvamp ses mellem tæerne. Denne svampetype trives i et varmt og fugtigt miljø, som er imellem tæer, der ikke bliver ordentlig tørret efter vask eller den varme der f. eks. opstår efter længere tids brug af gummistøvler. Der er gener i form af kløe, svie, små blærer og afskallen af huden. Der kan også forekomme mere udbredt fodsvamp, som kan skyldes medicin og almen svækkelse.

Det er naturligt at svede – også fra fødderne, men unormal fodsved kan være meget generende. Strømper og fodtøj af svedtransporterende eller naturlige materialer er klart at foretrække. Rummeligt og ikke for lukket fodtøj tillader foden at slippe af med noget af fugten. Skift ofte fodtøj og sørg for, det bliver udluftet. Der findes forskellige mulige midler.

Forskellige former for fodsmerter kan have flere årsager, og det er altid en god ide, at du starter med at kikke på fodtøjet. Kan du ikke selv finde årsagen der, så bestil en tid og få hjælp til afklaring og behandling.

Fodbehandlinger

Jeg behandler mange forskellige gener i fødderne og også relaterede gener højere oppe i bevægeapparatet.

Bøjlebehandlinger

Bøjlebehandling af nedgroet tånegl.  Behandles nemt og smertefrit med en neglebøjle.

Indlægssål

Indlægssåler fremstilles efter biomekaniske principper, dvs. de tilgodeser kroppens naturlige bevægemønster.

På god fod med aktive fødder

Ring og bestil en tid så finder vi en løsning på dine fodproblemer

Bestil tid